Προστατευόμενο τοπίο 200.000 στρεμμάτων!

mpourazani

Προστατευόμενο τοπίο κηρύσσεται έκταση 200.000 στρεμμάτων από το δυτικό όριο του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου μέχρι τη συνοριακή γραμμή με την Αλβανία.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος που ανακοινώθηκε στο συνέδριο που έγινε στο Μπουραζάνι από τον Υφυπουργό Γιώργο Αμυρά και δημοσιοποιήθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

Η συγκεκριμένη ζώνη περιλαμβάνει 40 χιλ. του ποταμού Σαραντάπορου, 20 χιλ. του ποταμού Αώου και 8 χιλ. του ποταμού Βοϊδομάτη .

Η πράξη αυτή είναι ο προπομπός της μελλοντικής ένταξης της περιοχής στην Προστατευόμενη Περιοχή της   «Βόρειας Πίνδου» ώστε τα δυτικά όρια αυτής να επικοινωνούν με το Εθνικό Πάρκο του Αώου ποταμού στην Αλβανία για να προχωρήσουμε στο μέλλον στην δημιουργία του διακρατικού Πάρκου στον Αώο ποταμό (Ελλάδα- Αλβανία) με τον κοινό τίτλο Wild River National Park , κοινού Γεωπάρκου με κοινό Branding ( Αώος – Vjosa).

«Η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων από τις 28 Ιουνίου του 2022 μέχρι και τις 07 Νοεμβρίου 2022  ήταν σε εβδομαδιαία επικοινωνία με τους συνεργάτες του κ. Αμυρά στο ΥΠΕΚΑ και με τον ίδιο τον κ. Υφυπουργό για την επίτευξη του προαναφερόμενου αποτελέσματος.

Γι΄αυτό τον λόγο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον  Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά για την σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισε το αίτημά μας, την αποτελεσματικότητά του και την συνεχή συνεργασία μαζί μας» σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ