Προσπαθεί να τα μαζέψει ο Αρχιεπίσκοπος για την Βελλά

arxiepiskopos ieronimos

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η οποία βάζει ουσιαστικά ταφόπλακα στην Εκκλησιαστική Σχολή Βελλάς κρίνοντας –σε αντίθεση με όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου- ότι η Σχολή Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών πρέπει να έχει έδρα την Θεσσαλονίκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος προήδρευε της ΔΙΣ με δήλωση που έκανε επιχειρεί να ρίξει τους τόνους εκφράζοντας την στήριξή του στη Βελλά, κάτι πάντως που δεν αποτυπώθηκε στην απόφαση που εστάλη ως εισήγηση στο Υπουργείο Παιδείας.

«Αναγνωρίζουμε την μεγάλη προσφορά και συμβολή της Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλά – Ιωαννίνων στο Γένος και στα εκκλησιαστικά γράμματα, καθ’ όλη την μεγάλη πορεία της.

Και τώρα στηρίζω την λειτουργία της και την συνέχιση του οράματός της για περαιτέρω καλλιέργεια των παιδιών της Ηπείρου και της Ελλάδας στα εκκλησιαστικά γράμματα.

Πιστεύω πως το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα βρει τον τρόπο να συνεχίσει απρόσκοπτα την μεγάλη προσφορά της στην Εκκλησία και την Πατρίδα μας.

Εξ όσων γνωρίζω άλλωστε η Εκκλησιαστική Σχολή Ιωαννίνων θα φιλοξενεί ένα από τα νέα ΣΜΙΚ που ιδρύονται από το Υπουργείο» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος στη δήλωσή του, δήλωση που μάλλον έγινε μετά από τα μηνύματα για την έντονη ενόχληση που έχει προκληθεί στην Ήπειρο και τους Ηπειρώτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ