Προσοχή… Η μεγάλη απάτη με τα τροχαία συνεχίζεται…

apati tilef

apati tilef

Ένα ακόμη θύμα μεταξύ των ηλικιωμένων που προσεγγίζει τηλεφωνικά το τελευταίο δεκαήμερο, βρήκε η σπείρα των απατεώνων με τα τροχαία ατυχήματα.

Η γυναίκα στην οποία τηλεφώνησαν όταν άκουσε ότι ο γιος της, είχε τροχαίο κατά το οποίο σκότωσε άνθρωπο, δεν άντεξε… Δεν πέρασε στιγμή από το μυαλό της η σκέψη ότι πρόκειται για χτύπημα επιτήδειων, παρά την μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης που γίνεται τις τελευταίες ημέρες.

Αρχικά πήρε το ποσό των έξι χιλιάδων ευρώ και όταν οι άγνωστοι κατάλαβαν ότι ανταποκρίθηκε στην έκκληση του αγνώστου που παρίστανε το γιο της, ζήτησαν κι άλλα χρήματα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κατάφεραν και απέσπασαν συνολικά περίπου 45 χιλιάδες από την ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί ήταν πλέον αργά!

Οι άγνωστοι στα τηλεφωνήματα που κάνουν λένε ότι είναι αξιωματικοί της τροχαίας, γιατροί ή δικηγόροι και ζητούν άμεσα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Μάλιστα φροντίζουν οι συνεργοί τους να είναι κοντά στο σπίτι, που τηλεφωνούν, έτσι ώστε πάνω στο σύγχυση να αρπάξουν όσα χρήματα έχει εκείνη τη στιγμή το υποψήφιο θύμα στο σπίτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά καιρούς έχουν υπάρξει «θύματα» που έδωσαν πολλά χρήματα προκειμένου να «σώσουν» το παιδί τους! Γι’ αυτό αν και έχουν συλληφθεί αρκετά άτομα από την αστυνομία, κυρίως βουλγαρικής υπηκοότητας, κάθε τόσο εμφανίζονται νέα μέλη, που δρουν κατά ομάδες σε διαφορετικές περιοχές κάθε φορά.

Το τελευταίο διάστημα τα τηλεφωνήματα έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις. Ξεκίνησαν από την Θεσπρωτία και σταδιακά εντοπίζονται και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου.

Οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν δέχονται τέτοια τηλεφωνήματα και τα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους καλό θα είναι να τους ενημερώσουν έγκαιρα για την μεγάλη απάτη που βρίσκεται σε εξέλιξη.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ