Προσωρινή λύση για το Μουσείο της Νικόπολης

NIKOPOLH MOYSEIO

NIKOPOLH MOYSEIO

Τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού , κ. Λυδία Κονιόρδου, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής, 20 Ιανουαρίου 2017, ο βουλευτής Ν. Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν οι αρχαιολογικοί χώροι του νομού Πρέβεζας και ιδιαίτερα το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης. Η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικά καλό κλίμα.

Ο Κώστας Μπάρκας ευχαρίστησε την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για την προσπάθεια και τη μέριμνά της, προκειμένου να ενισχυθεί το φυλακτικό προσωπικό των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της περιοχής μας, και ιδιαιτέρως του αρχαιολογικού χώρου της Κασσώπης. Ήδη, οι τρεις προσλήψεις συμβασιούχων – δύο φύλακες και ένας εργάτης – είχαν ως αποτέλεσμα την ίδια μέρα, Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017, να ανοίξει και πάλι ο αρχαιολογικός χώρος Κασσώπης για το κοινό, ο οποίος, υπενθυμίζεται ότι ήταν «κλειστός» από το 2014.

Ακολούθως, ο βουλευτής Πρέβεζας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το προσωρινό «κλείσιμο» του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης και διεκδίκησε την άμεση επαναλειτουργία του, ώστε όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής μας να μπορούν να ενημερωθούν για την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Η κ. Κονιόρδου επισήμανε ότι στο επίκεντρο της πολιτικής του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού βρίσκεται η διάσωση, η προστασία και η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, παρά τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα. Ως εκ τούτου, τόνισε ότι θα βρεθεί φόρμουλα για να αποκατασταθεί, άμεσα, η απρόσκοπτη λειτουργία του Μουσείου της Νικόπολης.

Την επόμενη μέρα, Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017, η κ. Κονιόρδου ενημέρωσε τον Κώστα Μπάρκα για την άρση της εμπλοκής που είχε δημιουργηθεί με τη λήξη των συμβάσεων του φυλακτικού προσωπικού στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής μας, μέσω της προσωρινής ανάθεσης καθηκόντων φύλαξης σε μόνιμους υπαλλήλους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης θα είναι ανοιχτό και πάλι για το κοινό από αύριο Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, μετά από μία προσωρινή ανάπαυλα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ