Προσωρινή διακοπή των κατεδαφίσεων, ανυποχώρητα τα Τίρανα

himar 2 650x450

himar 2 650x450

Την καρδιά της ελληνικής μειονότητας, την Χιμάρα, χτύπησε η κυβέρνηση Ράμα, η οποία συνεχίζει το ανθελληνικό παραλήρημα… Παραλήρημα που δεν περιορίζεται σε λεκτικές επιθέσεις αλλά έγινε πράξη, η οποία συνάντησε την πολύ χλιαρή αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην Χιμάρα ήταν συγκλονιστικές.. Ανάμεσα σε κλοιό πάνοπλων αστυνομικών, εκατοντάδες Βορειοηπειρώτες διαδήλωσαν με ελληνικές σημαίες και ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο.

Μπουλντόζες κι άλλα μηχανήματα κατάφεραν να κατεδαφίσουν οκτώ από τα 23 συνολικά κτίρια που αφορά η απόφαση της Αλβανικής κυβέρνησης.

Τα σχέδια για συνέχιση του καταστροφικού έργου διακόπηκαν, ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αυλώνας στο οποίο προσέφυγαν οι κάτοικοι για αναστολή των εργασιών.

himar 7 650x450

Αυτές τουλάχιστον οι τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε η Αλβανική ραδιοτηλεόραση.

Το σχέδιο του Ράμα φέρει το όνομα «αστική ανάπλαση»… Στην ουσία αφορά στον αφελληνισμό της περιοχής, μιας περιοχής που σήμερα αποτελεί το πιο ζωντανό κύτταρο της μειονότητας.

Και το εφαρμόζει την ώρα που ο ίδιος βρίσκεται σε δεινή πολιτική θέση λόγω του ναρκοσκανδάλου που συγκλονίζει την χώρα και ακουμπά στενούς του συνεργάτες ή ακόμη και τον ίδιο όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση.

Παρά την προσωρινή διακοπή των κατεδαφίσεων λόγω της δικαστικής απόφασης, τα Τίρανα επιμένουν ότι δεν θα αποσύρουν το σχέδιο για την ανάπλαση της Χιμάρας.

Ο επικεφαλής τουΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους, κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον Ράμα, ο οποίος οδηγείται από το άρμα του Ερντογάν.

«Η συμπεριφορά του πρωθυπουργού προς τη Χιμάρα και τους Χιμαριώτες μπορεί να συγκριθεί με τη συμπεριφορά ενός εισβολέα. Ο μόνος τρόπος που απομένει είναι η εξορία και η εκτόπιση», ανέφερε μεταξύ άλλων.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ