Προσοχή! Παραπλανητικά SMS για το επίδομα ΚΕΑ και στους Φιλιάτες

filiates

Συναγερμός έχει σημάνει στον Δήμο Φιλιατών για ηλεκτρονική απάτη που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες και στοχεύει ευάλωτους πολίτες, κυρίως δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ).

Όπως επισημαίνει ο Δήμος με επίσημη ανακοίνωσή του, επιτήδειοι αποστέλλουν παραπλανητικά μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου ή email, τα οποία εμφανίζονται ως ειδοποιήσεις από δημόσιους φορείς και ζητούν από τους πολίτες να καταχωρήσουν προσωπικά τους δεδομένα σε υποτιθέμενη “ειδική” ιστοσελίδα, προκειμένου να μην διακοπεί το επίδομα.

Ο Δήμος Φιλιατών τονίζει ότι πρόκειται για απάτη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι πολίτες να ανταποκρίνονται σε τέτοια μηνύματα. Τονίζεται ότι κανένας επίσημος φορέας – ούτε το Υπουργείο, ούτε ο ΟΠΕΚΑ, ούτε οι Δήμοι – δεν ζητά τέτοιου είδους ευαίσθητες πληροφορίες μέσω email ή SMS.

Οι πολίτες καλούνται να μην πατούν σε συνδέσμους, να μην καταχωρούν προσωπικά στοιχεία και να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με κάθε μορφή “ειδοποίησης” που δεν προέρχεται από επίσημο κανάλι.

Ο Δήμος Φιλιατών εφιστά την προσοχή όλων, καθώς τέτοιες ενέργειες αποσκοπούν στην κλοπή δεδομένων και την εξαπάτηση των πολιτών.