Προσοχή: Απάτη και στα Γιάννινα… Μ’ ένα SMS πήραν 8.000 ευρώ!

apati sms giannina

Καθημερινές γίνονται οι απόπειρες εξαπάτησης πολιτών από διάφορους επιτήδειους με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα. Όλο και περισσότερες είναι οι περιπτώσεις εκείνων που πέφτουν θύματα χάνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Στην προκειμένη περίπτωση ένα SMS ήταν αρκετό ώστε να αποσπάσουν από τον τραπεζικό λογαριασμό κατοίκου των Ιωαννίνων το χρηματικό ποσό των οκτώ χιλιάδων ευρώ.

Το SMS περιείχε link και η σελίδα όπου παρέπεμπε ήταν σχεδόν ολόιδια με αυτή της τράπεζας που υποτίθεται ότι ήταν αποστολέας του ηλεκτρονικού μηνύματος.

Το κλικάρισμα στη σελίδα από τον πολίτη που δέχθηκε το μήνυμα και η είσοδος των κωδικών του ήταν αρκετή ώστε οι επιτήδειοι στη συνέχεια να μεταφέρουν σε δικό τους λογαριασμό το ποσό των οκτώ χιλιάδων ευρώ!

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου για μία ακόμη φορά επισημαίνει ότι οι τράπεζες ποτέ δεν θα ζητήσουν τους κωδικούς των πελατών μέσω μηνύματος ή email.

Οι πολίτες πρέπει να είναι υποψιασμένοι και σε καμία περίπτωση να μην κλικάρουν συνδέσμους πολύ δε περισσότερο να μην τοποθετούν τους κωδικούς τους σε ύποπτες σελίδες.

Σημειώνεται πως σε όλο το διάστημα της καραντίνας οι περιπτώσεις εξαπάτησης αυξήθηκαν κατακόρυφα όπως και οι περιπτώσεις όπου οι πολίτες έπεσαν θύματα απατεώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ