Πρόσληψη Γενικού Διευθυντή στη ΔΕΥΑΙ.. Έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή αποτελεί ένα από τα δύο θέματα της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ που έχει προσδιοριστεί για το μεσημέρι της Τετάρτης. Το δεύτερο αφορά στον ακριβό προσδιορισμό της μισθοδοσίας των εργαζομένων και την χορήγηση παράτασης στην εταιρία που έχει ανατεθεί η σχετική εργασία. Λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση αυτή το Σωματείο Εργαζομένων της επιχείρησης εκφράζει, με ανακοίνωσή του, την έντονη διαμαρτυρία και αποκαλύπτει ότι έχει κινηθεί πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος του προσωρινού διευθυντή.

Όπως σημειώνει το Σωματείο Προσωπικού της ΔΕΥΑΙ «δεκαπέντε μέρες μετά τις δημοτικές εκλογές και δύο μήνες πριν την λήξη της θητείας της η απερχόμενη διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. Ιωαννίνων το ΔΣ αποφασίζει να προχωρήσει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή αλλά και να κλείσει  την 5ετή εξυγίανση της επιχείρησης με πειθαρχικές διαδικασίες !!!»

Η επιχείρηση λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια με προσωρινά ορισμένους από το ΔΣ Γενικούς Διευθυντές, χρονικό διάστημα στο οποίο  δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί η πρόσληψη Γενικού Διευθυντή.

Το σωματείο τονίζει ότι η διαδικασία αλλά κυρίως ο χρόνος που επιλέχθηκε για την πρόσληψη γεννά προβληματισμούς.

Αναφέρει ακόμη ότι παρά τις αυξημένες ανάγκες της επιχείρησης μόνιμες προσλήψεις προσωπικού –πλην των ΑμΕΑ- έχουν να γίνουν από το 2004 και υπογραμμίζει ότι ο σχεδιασμός για προσλήψεις επικαιροποιείται και εγκρίνεται στην αρχή της θητείας κάθε νέου διοικητικού συμβουλίου.

«Στα ίδια πλαίσια θα πρέπει να γίνει και η πρόσληψη του νέου Γενικού Διευθυντή της επιχείρησης. Μια πρόσληψη που εκ των πραγμάτων θα πρέπει να διακρίνεται τόσο από τα αυξημένα προσόντα που απαιτεί όσο και από τον  τεχνοκρατικό της χαρακτήρα που θα διασφαλίζει τον αναπτυξιακό και κοινωφελή ρόλο της επιχείρησης και να μην είναι αντικείμενο νέων πειραματισμών. Μην ξεχνάμε ότι η ΔΕΥΑΙ διαχειρίζεται τα μεγαλύτερα από άποψη προϋπολογισμού έργα υποδομής στο Δήμο Ιωαννιτών».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους και όσα αναφέρουν στην ανακοίνωση, γεννά απορίες και ερωτήματα η κλήση σε απολογία του προσωρινού γενικού διευθυντή της επιχείρησης από τον πρόεδρο αυτής, δηλαδή τον δήμαρχο.

Στην ανακοίνωση χαρακτηριστικά αναφέρεται:

–              Γιατί ο νέος Κανονισμός Προσωπικού δεν χρησιμοποιείται από τη διοίκηση σαν εργαλείο διατήρησης της εργασιακής ειρήνης και συνεννόησης – λόγοι για τους οποίους και συντάχθηκε – αλλά χρησιμοποιείται σαν εργαλείο πιέσεων και απειλών σαν και εκείνες που δέχτηκαν συνάδελφοι λόγω των παραταξιακών τους προτιμήσεων πριν τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ;

–              Γιατί εκκινεί πειθαρχικές διώξεις οι οποίες,

o             σε επίπεδο διοίκησης οργανισμών και επιχειρήσεων,  αποτελούν την έσχατη λύση για την αντιμετώπιση των τυχών δυσλειτουργιών και παραλείψεων;

o             επιλέγονται  μόνο σε ακραίες περιπτώσεις που έχει εξαντληθεί ο διάλογος και που προκαλείται άμεσος κίνδυνος;

–              Γιατί δεν υπάρχει προηγούμενη διαδικασία που να τεκμηριώνει τους λόγους που οδήγησαν στην συγκεκριμένου εγγράφου;

Οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α. Ιωαννίνων και τα συνδικαλιστικά τους όργανα με κάθε διοίκηση και σε κάθε περίπτωση επιζητούν τη συνεργασία και τη συζήτηση για την επίλυση των προβλημάτων της επιχείρησης.  Αυτό ζητάμε να γίνει και τώρα !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ