Προσκυνήστε κι άλλο……

EYROGROYPΖητούν νέες δεσμεύσεις και υπογραφές. Επικύρωση των μέτρων για να εγκρίνουν το δάνειο…Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να ταπεινώσουν κι άλλο την ελληνική πολιτική ηγεσία και κατ επέκταση τον Ελληνικό λαό.

Το κλίμα στις Βρυξέλλες υπήρξε βαρύ για τη χώρα μας με τους Ευρωπαίους να δίνουν το ρυθμό για να χορέψουν οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες. Συμφωνία δεν υπήρξε και το επόμενο τριήμερο θα είναι καυτό για τη χώρα με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τη μία και με τις κοινοβουλευτικές ομάδες να μοιάζουν με καζάνι που βράζει.

Οι δανειστές μας μη έχοντας καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση, δεν τους φτάνει να έχουν μπροστά τους μία συμφωνία για μέτρα, αλλά ζητούν ή μάλλον απαιτούν δεσμεύσεις από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και φυσικά θεωρούν ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία εάν δεν εγκρίνουν τα μέτρα οι βουλευτές και γίνουν νόμος του κράτους.

Το κλίμα των Βρυξελλών εναντίον της Ελλάδας ήταν σαφές και από τις δηλώσεις των αξιωματούχων προσερχόμενοι στη συνεδρίαση του Eurogroup. Την εκτίμηση ότι το σημερινό Εurogroup δεν θα καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωζώνης προσερχόμενος στη συνεδρίαση των 17 χωρών μελών του ευρώ. Κάτι τέτοιο «δεν συνιστά καταστροφή», είπε ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος σημείωσε ότι θα πρέπει να εξεταστούν πρώτα σε βάθος οι λεπτομέρειες της συμφωνίας που σημειώθηκε στην Αθήνα.

“Έχουν σημειωθεί σημαντικές πρόοδοι, όμως, κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι έχουμε καταλήξει σε συμφωνία”, σχολίασε από την πλευρά του ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν.

«Δυστυχώς το Eurogroup δεν έλαβε την τελική απόφαση του, καθώς διατυπώθηκαν πολλές αντιρρήσεις από πολλές χώρες βασισμένες στο γεγονός πως η Ελλάδα δεν ολοκλήρωσε τον κατάλογο των πρόσθετων μέτρων καθώς έμειναν σε εκκρεμότητα μέτρα ύψους 325 εκατ ευρώ. Η τρόικα να έχει στα χέρια της έγγραφες και ρητές διαβεβαιώσεις πως θα τηρηθούν οι όροι του προγράμματος από τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση», ανέφερε στις δηλώσεις του μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου ο Υπουργός Οικονομίας Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ