«Προσφυγικός πυρετός» εν μέσω θέρους στο Ζαγόρι!

dimarxeio zagoriou

Εν μέσω θέρους, το Ζαγόρι κινείται και πάλι σε ρυθμούς προσφυγικούς. Το θέμα είχε ανοίξει στις αρχές της άνοιξης όταν έγινε γνωστή απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την χρηματοδότηση Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης προκειμένου να λειτουργήσει δομή φιλοξενίας για ασυνόδευτα σε ξενώνα στην περιοχή των Ασπραγγέλων.

Φορείς του Ζαγορίου είχαν αντιδράσει έντονα ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ταχθεί κατηγορηματικά ενάντια στην λειτουργία της δομής.

Από τότε πέρασε αρκετός καιρός και υπήρξαν πολιτικές υποσχέσεις για επανεξέταση του θέματος.

Ωστόσο φαίνεται ότι ο προγραμματισμός δεν αλλάζει καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου, ίσως και ωρών για να φτάσουν τα πρώτα παιδιά στη δομή.

Μπροστά σ’ αυτή την εξέλιξη το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγορίου στη συνεδρίαση της Τετάρτης αποφάσισε να αποστείλει έγγραφη διαμαρτυρία σε όλα τα αρμόδια υπουργεία, την Περιφέρεια Ηπείρου και τις Αστυνομικές Αρχές επικαλούμενο και τη νομοθετική ρύθμιση για μη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία των Ασπραγγέλων καλώντας και όλες τις πολιτικές αρχές του Νομού ώστε να τοποθετηθούν δημόσια.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά την περασμένη άνοιξη, η δομή θα φιλοξενεί 40 άτομα, αγόρια άνω των 12 ετών.

Εκτός από τη στέγαση, στους ασυνόδευτους ανήλικους θα παρέχονται σίτιση, υπηρεσίες διερμηνείας, καθαριότητας και βασικών ειδών υγιεινής, ψυχο-κοινωνική υποστήριξη, νομική συνδρομή, ιατρική υποστήριξη μέσω παραπομπών, διανομή χρηματικού βοηθήματος.

Επίσης, εκπαιδευτικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν υποστηρικτική διδασκαλία εντός της δομής για την εκμάθηση της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, μαθηματικών και πληροφορικής, ομαδικά αθλήματα, ζωγραφική, χειροτεχνία, χορό, ψυχαγωγικές εκδρομές, με στόχο την ενίσχυση της προσωπικότητας των παιδιών και την καλλιέργεια των προσωπικών τους κλίσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ