Προσφυγή στο ΣτΕ για τα ασφαλτικά

SAGIADA_IXΜε σημαντικότερο πλέον όπλο την εισήγηση της Ειδικής Γραμματέα Περιβάλλοντος Μαργαρίτας Καραβασίλη, το Σωματείο Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας κι άλλοι φορείς θα προχωρήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες στην κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επιδιώκοντας την ακύρωση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης της μονάδας ασφαλτικών.

Παρά την εισήγηση καταπέλτη της κ. Καραβασίλη, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Διοικητικής Μακεδονίας δεν διαφαίνεται καμία πρόθεση ανάκλησης της απόφασης, όπως είναι το αίτημα όλων των φορέων του Νομού Θεσπρωτίας.

Εκ μέρους της κ. Γεωργακοπούλου επίσημη αντίδραση προς το παρόν δεν υπάρχει.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας Γιάννης Χεκίμογλου χαρακτήρισε ευχάριστη έκπληξη την εισήγηση της κ. Καραβασίλη. «Δεν περιμέναμε μία τόσο εμπεριστατωμένη εισήγηση, η οποία καταγράφει μία μία τις ουσιαστικές παραβάσεις που υπήρξαν. Αποτελεί καταπέλτη για την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε» τόνισε ο κ. Χεκίμογλου.

Οι παρατηρήσεις της κ. Καραβασίλη συνοψίζονται σε δεκαπέντε σημεία, εκ των οποίων τα οκτώ αποτελούν ουσιαστικούς λόγους απόρριψης και τα επτά αφορούν σε παραβάσεις της νομοθεσίας.

Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή προσέγγιση η οποία ουσιαστικά στέλνει τα ασφαλτικά εκτός Σαγιάδας κι απομένει αυτό να γίνει και τυπικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ