Προσφυγή για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης

prebeza3Την ακύρωση της απόφασης του Λιμενικού Ταμείου, με την οποία παραχωρείται τμήμα της χερσαίας ζώνης σε ιδιώτη, παρότι αυτό δεν περιλαμβάνεται στην υπουργική απόφαση με την οποία έγινε η χωροθέτηση, ζητά με προσφυγή του σε όλα τα αρμόδια όργανα ο Σύλλογος Επαγγελματικών Αλιέων Πρέβεζας αλλά και κάτοικοι της περιοχής.

Το θέμα αυτό είχε αναδείξει πριν μερικές ημέρες το Epiruspost.gr ενώ κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για μία σκανδαλώδη απόφαση από την οποία ο μόνος κερδισμένος είναι ο ιδιώτης, ενώ χαμένοι είναι οι ψαράδες, οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και ο Δήμος Πρέβεζας.

Ο τουριστικός λιμένας Πρέβεζας χωροθετήθηκε με υπουργική απόφαση το 1996 και είχε μισθωθεί με βάση όσα ακριβώς ίσχυαν.

Μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού για την ανάδειξη επενδυτή και την εκμετάλλευση του Τουριστικού Λιμένα και την υπογραφείσα σύμβαση παραχώρησης, το 2011 η εταιρία ζήτησε να της υποδειχθούν τα όρια της χερσαίας ζώνης.

Το Λιμενικό Ταμείο από κοινού με την ιδιωτική εταιρία –άγνωστο για ποιους λόγους- ανέθεσαν από κοινού τη σύνταξη τοπογραφικού.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι ο χερσαίος χώρος ανέρχονται στα 14.219 τετραγωνικά….

Το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας με το σκεπτικό ότι η παραχωρούμενη έκταση ανέρχονταν στις είκοσι χιλιάδες στρέμματα, αποφάσισε να χαρίσει την υπολειπόμενη περιοχή….

Πρόκειται για μία ζώνη, κοντά στο πάρκινγκ της Πρέβεζας όπου δένουν όλες οι ψαρόβαρκες και από την οποία ο Δήμος αντλεί κάποια έσοδα.

Κατά της απόφασης αυτής προσφεύγει τώρα ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων, ζητώντας την ακύρωσή της από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας ενώ παράλληλα απευθύνονται και σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς ζητώντας την παρέμβασή τους, όπως και έλεγχο από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Παράλληλα καλούν τον Δήμαρχο Πρέβεζας να λάβει θέση στο ζήτημα εγγράφως και ειδικά να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα εισαγάγει το θέμα προς συζήτηση, παρουσία και των ιδίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ