Προσφυγές ενάντια στις μονάδες βιορευστών στο Λύγγο

vioaerio

Στην κατάθεση προσφυγής για την ακύρωση εγκατάστασης μονάδων βιορευστών στην περιοχή του Λύγγου θα προχωρήσει η Επιτροπή Αγώνα Γραμμενοχωρίων έχοντας και την στήριξη του Δήμου Ζίτσας.

Κάτι ανάλογο θα γίνει και από τον Δήμο Δωδώνης ο οποίος έχει κάνει γνωστό ότι θα προχωρήσει στις απαιτούμενες νομικές ενέργειες επιδιώκοντας την ακύρωση των αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων των Γραμμενοχωρίων με ανακοίνωσή της σχολιάζει την απόφαση της Αποκεντρωμένης και κάνει γνωστές τις επόμενες ενέργειές της.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Παρά τις αντίθετες θέσεις και αποφάσεις λαϊκών συνελεύσεων, εμπλεκόμενων δήμων και περιφέρειας, η αποκεντρωμένη διοίκηση, κατά πλειοψηφία μετά από ένα χρόνο και επανειλημμένες αναβολές, εξέδωσε παραμονές δεκαπενταύγουστου θετική απόφαση για εγκατάσταση μονάδων βιορευστών στα Γραμμενοχώρια.


Η επιτροπή αγώνα των Γραμμενοχωρίων συνεδρίασε άμεσα και αποφάσισε ότι δεν θα δεχθεί αμαχητί μια τέτοια εξέλιξη και συνεχίζει να διεκδικεί με κάθε νόμιμο τρόπο την αποδοχή των δίκαιων και τεκμηριωμένων θέσεών της κατά της εγκατάστασης βιορευστών και κάθε παρόμοιας επιβλαβούς για το περιβάλλον της περιοχής μας δραστηριότητας. Μέλη της επιτροπής αγώνα συναντήθηκαν ήδη με τον δήμαρχο Ζίτσας, ο οποίος ταυτίστηκε ανεπιφύλακτα με τις θέσεις μας και δεσμεύτηκε στην από κοινού έγκαιρη κατάθεση νομικής προσφυγής για ακύρωση της απόφασης.


Παράλληλα, η επιτροπή αγώνα άκουσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την δημόσια ανακοίνωση του δημάρχου Δωδώνης για κατάθεση νομικής προσφυγής κατά της απόφασης και από το δήμο Δωδώνης και καλεί όμορους δήμους και άλλους εμπλεκόμενους φορείς για ανάληψη πρωτοβουλιών και συστράτευση με την επιτροπή αγώνα Γραμμενοχωρίων προς την επίτευξη του κοινού μας στόχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ