Προσφεύγουν στον Άρειο Πάγο οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΙ

deiai k

Στον Άρειο Πάγο προσφεύγουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΙ μετά την απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων για ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο κάτι που ισούται με περικοπές στη μισθοδοσία.

Όπως σημειώνεται σε ψήφισμα μετά την γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν ήδη έχει δοθεί εντολή στους νομικούς τους για να προχωρήσει η διαδικασία της προσφυγής.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους με την απόφαση της διοίκησης για επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων χρημάτων.

«Έχουμε πλέον διαμορφωμένη μια κατάσταση, όπου η νυν Διοίκηση επικαλούμενη παλαιότερα την εργασιακή ειρήνη με στόχο την καλυτέρευση της λειτουργίας της επιχείρησης συνεχίζει την τακτική και λογική της προηγούμενης Διοίκησης και έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

Το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Ιωαννίνων ανάμεσα στο δύναται ή επιβάλλεται με βάση το νόμο για αναζήτηση αχρεωστήτως καταβληθέντα επέλεξε το επιβάλλεται. Μια απόφαση όπου θα οδηγήσει εργαζόμενους στην συνταξιοδότηση και στο ήδη λειψό προσωπικό της επιχείρησης θα προσθέσει και νέες αποχωρήσεις χωρίς να έχει τη δυνατότητα να κάνει προσλήψεις με ότι αυτό συνεπάγεται για την καλή λειτουργία της Δ.Ε.Υ.Α. Ιωαννίνων.

Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που θα παλέψουν για να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς αυτών που ονειρεύονται να φτάσουν την Δ.Ε.Υ.Α. Ιωαννίνων στην διάλυσή της και θα αντισταθούνε στο να πραγματοποιηθεί η οικονομική καταστροφή των ιδίων αλλά ούτε και της επιχείρησης. Θα αντισταθούμε με κάθε ένδικο μέσο αλλά και συνδικαλιστική δράση σε ότι γίνεται εις βάρος αλλά και σε βάρος της Δ.Ε.Υ.Α. Ιωαννίνων» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ