Συναγερμός σήμανε στη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας όταν ένα ιστιοφόρο σημαίας Γερμανίας με πέντε επιβαίνοντες προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Πλαταριάς, εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Σύμφωνα με τις αρχές, η αλυσίδα της άγκυρας του σκάφους μπλέχτηκε στην προπέλα, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης να μην μπορεί να εκτελέσει χειρισμούς. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, αλιευτικό σκάφος και περιπολικό όχημα από ξηράς.
Οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες είχαν ήδη αποβιβαστεί στην παραλία και όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Με τη συνδρομή του αλιευτικού «Οδύσσεια 3», το ιστιοφόρο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Πλαταριάς.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο οργανισμό. Σημειώνεται ότι από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.