Προς υπογραφή η απόφαση για τα voucher στους μαθητές

tilekpaideusi

Υπουργική απόφαση αναμένεται βγάλει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη χορήγηση των voucher στους μαθητές προκειμένου να αγοράσουν τεχνολογικό εξοπλισμό (tablet κλπ).

Όπως είπε στην ΕΡΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης σχετικά με το voucher “αυτό είναι ένα μέτρο που έχει εξαγγείλει η κ. Κεραμέως και είναι το πρώτο μέτρο του Ταμείου Ανάκαμψης που θα ξεκινήσει η προχρηματοδότηση. Αναμένουμε να έρθει από το υπουργείο Παιδείας η σχετική υπουργική απόφαση για να προχωρήσει. Μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτα νοικοκυριά και θα αποκτήσουν πολύ καλύτερη δυνατότητα να παρακολουθούν το ψηφιακό μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας το οποίο θα είναι πλέον πολύ σημαντικό μέρος ψηφιακής διαδικασίας μετά και την εμπειρία την πανδημίας και είναι κάτι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν παιδιά δύο ταχυτήτων σε ότι αφορά την πρόσβαση στο ψηφιακό μέρος της εκπαίδευσης”.

Σε ερώτηση πόσα παιδιά θα καλύπτει αυτό το κονδύλι απάντησε ότι “ξεπερνά τα 500.000 παιδιά” και πρόσθεσε επομένως “500 χιλιάδες voucher θα είναι, με τα οποία θα μπορεί κανείς να προμηθευτεί την αναγκαία για την περίπτωση ηλεκτρονική συσκευή “.

Και συνέχισε λέγοντας ότι, “το Ταμείο Ανάκαμψης έχει μια διαδικασία στον κανονισμό με την οποία μπορεί να χρηματοδοτήσει έργα και δράσεις που ξεκίνησαν από τον Φεβρουάριο του 2020. Συνεπώς είναι εφικτό να ξεκινήσει κανείς τέτοιες δράσεις αφού είναι βέβαιος για την επιλεξιμότητα τους από το Ταμείο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ