Προς υλοποίηση δύο σημαντικές παρεμβάσεις

aparigor

aparigor

Στο στάδιο της υλοποίησης περνούν η μελέτη αποκατάστασης του Βυζαντινού Μνημείου του Ιερού Ναού της Παρηγορήτισσας Άρτας και η αποκατάσταση της οδού Άνω Καλεντίνης- Διχομοιρίου, μετά την έγκριση των απαιτούμενων πιστώσεων από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Πρόκειται για δύο σημαντικές παρεμβάσεις για την περιοχή, καθώς με την πρώτη γίνεται ένα ουσιαστικό βήμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ενός ιστορικού μνημείου και με την δεύτερη επιλύονται προβλήματα οδικών υποδομών.

Η μελέτη αποκατάστασης χρηματοδοτείται με το ποσό των 300 χιλιάδων και η αποκατάσταση του δρόμου με 120 χιλιάδες.

Η μελέτη αποκατάστασης του Βυζαντινού Μνημείου Ι.Ν. Παρηγορήτισσας κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία του Ναού, λόγω της κατάστασης που έχει περιέλθει εδώ και χρόνια το μοναδικό αυτό μνημείο και είναι αναγκαία για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για τη συντήρηση του ναού. Οι πόροι προέρχονται αποκλειστικά από το ταμείο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το δεύτερο έργο αφορά δημοτική οδοποιία στο σημείο όπου ο δρόμος παρουσίασε μεγάλα προβλήματα βατότητας μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του χειμώνα. Το έργο αιτήθηκε ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη και θα εκτελεστεί από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ