Προς το Ιόνιο τα δύο σούπερ γιοτ του Αμπράμοβιτς

giot xartis

Τα δύο υπερπολυτελή του γιοτ αξίας 700 και 600 εκατ. αντίστοιχα, προσπαθεί να σώσει ο Αμπράμοβιτς στον απόηχο των κυρώσεων που του έχουν επιβάλλει οι χώρες της Δύσης.

Το σούπερ γιοτ αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρει το όνομα Eclipse και ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς, κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Όπως όλα δείχνουν αναμένεται να συναντήσει το Solaris, το δεύτερο υπερπολυτελές σκάφος του δισεκατομμυριούχου συνολικής αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στοιχεία από την MarineTraffic αποκαλύπτουν ότι εάν τα δύο γιοτ συνεχίσουν την τρέχουσα πορεία τους, θα συναντηθούν τελικά, στο Ιόνιο Πέλαγος.

Το Eclipse βρισκόταν λίγο έξω από τις ακτές της Αλγερίας την Τρίτη και έπλεε ανατολικά κατά μήκος της Μεσογείου Θάλασσας. Από την άλλη πλευρά, το Solaris βρισκόταν αγκυροβολημένο σε ένα ισπανικό ναυπηγείο από τα τέλη του 2021, για επισκευές μέχρι που αναχώρησε την περασμένη εβδομάδα.

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε να πλέει στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Ιταλίας ενώ την Τρίτη, βρισκόταν μεταξύ των ακτών της νοτιοανατολικής Ιταλίας και της Αλβανίας, σύμφωνα με πληροφορίες από το BusinessInsider.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστός ο τελικός προορισμός κανενός εκ των δύο σκαφών που ανήκουν στον Ρώσο μεγιστάνα. Υπενθυμίζεται πως ο Αμπράμοβιτς συγκαταλέγεται ανάμεσα στους επτά Ρώσους ολιγάρχες στους οποίους επιβλήθηκαν βαρύτατες κυρώσεις όπως δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου την Πέμπτη.

Πηγή: newmoney.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ