Προς σύμβαση ο δρόμος Τρικάλων-Άρτας

IONIA

IONIAΔόθηκε η έγκριση συμβασιοποίησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για το έργο «Εθνική Οδός Τρικάλων-Άρτας. Τμήμα από Γέφυρα Καραβόπορου έως Λυγαριά.», προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ.

Το έργο αφορά στη βελτίωση της οδού Τρικάλων – Πύλης στο τμήμα από τη Γέφυρα Καραβόπορου έως τη Λυγαριά και το πόσο σύμβασης ανέρχεται στα 11.859.553,36 ευρώ (πόροι ΕΣΠΑ), με φορέα υλοποίησης και Δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας / Διεύθυνση Τεχνικών Έργων.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί για την Αιρετή Περιφέρεια θέμα μείζονος σημασίας καθώς οι επιπτώσεις της είναι εμφανείς τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου. Είναι προφανές ότι η άσκηση συγκροτημένης και ορθολογικής πολιτικής για την πρόληψη των οδικών ατυχημάτων αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπιση του μεγάλου κοινωνικού ζητήματος της ασφάλειας στις μεταφορές και συγκεκριμένα στις οδικές μεταφορές. Παρεμβαίνοντας στον τομέα της οδικής ασφάλειας, έχουμε ως στόχο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ