Προς πώληση το λιμάνι Ηγουμενίτσας

LIMANI_KINHSHΑνοίγει ο δρόμος για την πλήρη αποχώρηση του Δημοσίου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, καθώς  υπεγράφη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την κατάργηση διατήρησης του δημοσίου ενός ελάχιστου ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΛΗΓ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπεγράφη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου στις εξής ΔΕΚΟ:

* ΕΛΠΕ

* ΔΕΗ

* ΟΠΑΠ

* ΟΔΙΕ

* ΕΥΔΑΠ

* ΕΥΑΘ

* ΕΛΤΑ

* Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς

* Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης

* Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης

* Οργανισμό Λιμένος Βόλου

* Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας

* Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας

* Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

* Οργανισμό Λιμένος Καβάλας

* Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας

* Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου

* Οργανισμό Λιμένος Πατρών

* Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, την εποπτεία της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων θα διασφαλίζει από πλευράς του Δημοσίου η λειτουργία Ρυθμιστικών Ανεξάρτητων Αρχών, που θα εγγυώνται ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον ως προς τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Τέλος, η κυβέρνηση προχώρησε σε έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία εξασφαλίζεται η νομική συμμόρφωση των διατάξεων της συστατικής πράξης του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. με τον Κανονισμό της Βουλής, ο οποίος προβλέπει ρητά τις περιπτώσεις και τη διαδικασία παροχής γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ