Προς παράταση τα μέτρα, σήμερα οι αποφάσεις

poli kentro proino

Στο τραπέζι της επιτροπής των ειδικών, που συνεδριάζουν σήμερα φαίνεται πως βρίσκεται η παράταση των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και βρίσκονται σε ισχύ μέχρι και αυτήν την Κυριακή, 23 του μηνός.

Αν και εντός της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις, πληροφορίες αναφέρουν ότι η αύξηση των θανάτων και των νοσηλειών εξαιτίας του κορωνοϊού, παρά τη μείωση των κρουσμάτων, θα οδηγήσει σε νέα παράταση των μέτρων.

Άγνωστη είναι επίσης η διάρκεια που θα έχει αυτή η νέα παράταση, καθώς εντός της επιτροπής υπάρχουν «φωνές», που τάσσονται υπέρ μίας χρονικής επέκτασης δύο εβδομάδων, με δεδομένο τόσο ότι τα μέτρα έως τώρα φαίνεται να είναι αποτελεσματικά, αλλά και το γεγονός ότι οι «σκληροί» δείκτες της πανδημίας (θάνατοι και διασωληνώσεις) παραμένουν σε ανησυχητικά επίπεδα.

Ένα μέτρο, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στην σύσκεψη και για το οποίο υπάρχουν πιέσεις, είναι το ζήτημα της επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση. Οι ειδικοί εκφράζουν τον προβληματισμό τους, καθώς η επαναφορά της μουσικής μπορεί να οδηγήσει στο άνοιγμα των μεγάλων κέντρων διασκέδασης, αυξάνοντας τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ