Προς παράταση τα μέτρα για την πανδημία

poli kentro proino

Η παράταση όλων των μέτρων που είχαν αποφασιστεί πριν από την Πρωτοχρονιά αναμένεται να επισημοποιηθεί τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα στην καθιερωμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μαξίμου, για μερική χαλάρωση των περιορισμών ήταν αρνητικό, τόσο από την πλευρά των ειδικών όσο και της κυβέρνησης, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα σε συνδυασμό με άνοιγμα των σχολείων δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Ένα ακόμη αποτρεπτικός παράγοντας είναι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία από τις μεταλλάξεις “Δέλτα” και “Όμικρον” που αυξάνονται συνεχώς.

Παράλληλα οι λοιμωξιολόγοι σε μια εβδομάδα θα έχουν καλύτερη εικόνα για την πορεία της πανδημίας εντός των σχολικών μονάδων που είναι και το μεγάλο ζητούμενο αυτή την περίοδο. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα οι ειδικοί αναμένεται το μεσημέρι να ανακοινώσουν ότι η μουσική στην εστίαση θα συνεχίσει να απαγορεύεται ενώ τα συγκεκριμένα καταστήματα θα εξακολουθήσουν να κλείνουν τα μεσάνυχτα. Ετσι παραμένει το λουκέτο και στα νυχτερινά μαγαζιά.

Στα γήπεδα η χωρητικότητα θα παραμείνει στο 10% ενώ τα νυχτερινά κέντρα θα είναι κλειστά. Επίσης η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους και θα συνεχιστεί η τηλεργασία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όπως και το κυλιόμενο ωράριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ