Προς οριστική ματαίωση οι πτήσεις από τη Σουηδία, σε στάση αναμονής οι υπόλοιπες

Προς οριστική ακύρωση φαίνεται ότι οδηγούνται οι προγραμματισμένες πτήσεις από τη Σουηδία προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων ενώ παραμένει άγνωστη η τύχη εκείνων που είχαν «κλείσει» από τη Δανία και τη Νορβηγία. Οι πτήσεις τσάρτερ οι οποίες θα έφερναν τουρίστες με προορισμούς τα παράλια της Ηπείρου, το Ζαγόρι και τους Αγίους Σαράντα, υπό κανονικές συνθήκες θα είχαν ξεκινήσει προ δεκαπενθημέρου. Όμως η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία έχει ανατρέψει όλα τα πλάνα και στην βαριά βιομηχανία της χώρας, δηλαδή τον τουρισμό. Η Ήπειρος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση.

Η τύχη των πτήσεων που είχαν κλειδώσει από τον περασμένο Νοέμβριο είναι πλέον άγνωστη.

Σημειώνεται ότι ο φετινός προγραμματισμός περιελάμβανε περισσότερα δρομολόγια από τις προηγούμενες χρονιές και όλα έδειχναν ότι θα είχαμε ένα νέο ρεκόρ αφίξεων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Άνθρωποι της τουριστικής αγοράς και του ξενοδοχειακού κλάδου θεωρούν βέβαιο ότι οι πτήσεις από τη Σουηδία θα ακυρωθούν στο σύνολό τους καθώς η χώρα δεν περιλαμβάνεται σε αυτές που αποτελούν στόχο για την ελληνική κυβέρνηση. Κι αυτό εξ αιτίας της μεγάλης διασποράς του Covid-19, του αριθμού κρουσμάτων και των νεκρών στη χώρα.

Άγνωστο μέχρι στιγμής παραμένει τι θα συμβεί με τις πτήσεις από τη Δανία και τη Νορβηγία. Αν τελικά κάποιες απ’ αυτές φτάσουν στα Γιάννινα αυτό θα γίνει μετά τις 15 Ιουλίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ