Προς ολοκλήρωση ο διαγωνισμός για την πώληση της Εγνατίας

aaegnatia

Mε τις δύο προσφορές που έχουν υποβληθεί από τις κοινοπραξίες ΤΕΡΝΑ – Egis Projects και Vinci – Μυτιληναίος – ΑΒΑΞ θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την Εγνατία Οδό αφού όπως έγινε γνωστό, το ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις.

Τον Μάρτιο η ΑΚΤΩΡ είχε ζητήσει παράταση του διαγωνισμού, προκειμένου να υποβάλλει προσφορά μετά την απόφαση της Ισπανικής Roadis, με την οποία συμμμετείχαν αρχικά από κοινού στη διαγωνιστική διαδικασία, να αποσυρθεί από την κούρσα της ιδιωτικοποίησης. Με την απόφαση του ΣτΕ, ανοίγει ο δρόμος για να ανοίξουν οι προσφορές και να υπάρξει ανάδοχος, κάτι που θα γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ο διαγωνισμός πρέπει να τρέξει άμεσα.

Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του μεγαλύτερου αυτοκινητόδρομου της χώρας από το ΤΑΙΠΕΔ είχε φτάσει σε τελικό στάδιο πέρυσι το Φθινόπωρο και τελικά στις 11 Δεκεμβρίου από τα 7 σχήματα που αρχικά διεκδικούσαν την παραχώρηση, προσφορά κατέθεσε μόνο το σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την Egis Projects. Στη συνέχεια υπήρξαν προσφυγές από τα άλλα δύο σχήματα με αποτέλεσμα το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει σε επανάληψη της διαδικασίας. Η νέα καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των προσφορών ορίστηκε η 1η Απριλίου 2021 όπου κατέβηκαν τα δύο παραπάνω σχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ