Προς ολιγοήμερη παράταση η καραντίνα

giannena xristoug

Ιδιαιτέρως κρίσιμα χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς τα επόμενα 24ωρα τα οποία θα κρίνουν αν τελικά τα περιοριστικά μέτρα του lockdown κατάφεραν να σταθεροποιήσουν τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού και τις εισαγωγές στις ΜΕΘ.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως αρχίζουν να φαίνονται σημάδια επιπέδωσης της επιδημιολογικής καμπύλης ωστόσο όπως σημειώνουν οι λοιμωξιολόγοι, είναι νωρίς για να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα.

Η ολιγοήμερη παράταση του lockdown, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θεωρείται δεδομένη και το μόνο που απομένει είναι να αποφασιστεί η χρονική επέκταση της καραντίνας.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για παράταση μιας εβδομάδας δηλαδή μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, αλλά τίποτα μέχρι στιγμής δεν έχει κλειδώσει, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από την εικόνα που θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η κυβέρνηση ετοιμάζει τα πλάνα της προκειμένου να κινηθεί η οικονομία έστω και λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Μία κίνηση που θα δώσει μικρή ανάσα στην αγορά κυρίως στους τομείς του λιανεμπορίου και της εστίασης αλλά και θα τονώσει και την ψυχολογία των πολιτών που βρίσκονται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες κλεισμένοι στα σπίτια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ