Προς λειτουργία τον Μάιο και οι παιδικοί σταθμοί

kdap paidikoi

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, ανέφερε ότι είναι πιθανό να ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στις 10 Μαΐου ή στις 17 Μαΐου.

Μιλώντας στο OPEN, φανέρωσε πως κυβέρνηση και ειδικοί εξετάζουν το επόμενο βήμα, με τις δύο παραπάνω ημερομηνίες να είναι υποψήφιες, την ώρα που αναμένεται η επιστροφή των μαθητών κι άλλων εκπαιδευτικών βαθμίδων, πέρα του Λυκείου, μετά το Πάσχα. Ωστόσο, όλα φαίνεται πως θα εξαρτηθούν από την πορεία της επιδημιολογικής καμπύλης μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα.

«Ξεκινώντας ανάποδα ηλικιακά περιμένουμε να δούμε πώς πηγαίνει το άνοιγμα των λοιπών δραστηριοτήτων ώστε να αφήσουμε τα παιδιά των βρεφονηπιακών να πάνε στις τάξεις. Πρώτη εβδομάδα του Μαΐου θα είμαστε εδώ για να σας δώσω ξανά μία απάντηση. Μπορεί να ανοίξουν στις 10 Μαΐου, μπορεί την επόμενη εβδομάδα, 17 Μαΐου, αν όλα πάνε καλά», σχολίασε χαρακτηριστικά η κα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο Open.

Όσο για τα self tests, η υφυπουργός τόνισε πως είναι ένα εργαλείο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα μικρά παιδιά, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι η πρόθεση είναι να εφαρμοστούν. «Το βλέπουμε για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα self tests. Είναι ένα εργαλείο που τα μικρά παιδιά μπορούν να χρησιμοποιούν», ανέφερε.

Και σχετικά με το πότε θα κλείσουν, φαίνεται πως το θέμα παραμένει ακόμη ανοικτό, την ώρα που Λύκεια και Γυμνάσια αναμένεται να κλείσουν στις 11 Ιουνίου και στις 25 Ιουνίου τα Δημοτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ