Προς Κυβέρνηση συνεργασίας

papouliasΘέμα ωρών, όπως όλα δείχνουν, είναι η ανακοίνωση του νέου ονόματος του Πρωθυπουργού και η συγκρότηση νέας Κυβέρνησης, η οποία θα προέλθει από συνεργασία, με στόχο να διαχειριστεί την καυτή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, ενημέρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους υπουργούς ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, να καλέσει τον ίδιο και τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά, σε κοινή συνάντηση, απόψε, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από έγκυρες κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι θα πρέπει στην συνάντηση σήμερα που έχει ζητήσει να γίνει με τον Α Σαμαρά, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να συμφωνηθεί το πολιτικό πλαίσιο της επόμενης κυβέρνησης και τα χρονοδιαγράμματα και μετά να συζητηθεί το θέμα των προσώπων, για τα οποία όπως έλεγαν χαρακτηριστικά “όλα είναι ανοιχτά”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ Παπανδρέου ενημέρωσε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου οτι δεν τίθεται τώρα θέμα παραίτησης του ιδίου και της κυβέρνησης.

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επιβεβαιώθηκε ότι ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από κοινού με τον κ. Σαμαρά, χωρίς προηγουμένως να έχει παραιτηθεί. Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, για όσα είπε ο κ. Παπανδρέου στο υπουργικό Συμβούλιο. έχει ως εξής: “Έχω επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και του έχω ζητήσει να καλέσει και εμένα και τον κ. Σαμαρά, απόψε, μόλις τελειώσουμε τη συνεδρίαση, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεννόησης σύντομα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ