Προς κλείσιμο και η ΕΜΑΚ….

PYROSBESTIKH

PYROSBESTIKHΦουντώνουν το τελευταίο διάστημα οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για κλείσιμο των περιφερειακών ΕΜΑΚ, μεταξύ αυτών και της 5ης που καλύπτει τις ανάγκες της Ηπείρου και έχει να παρουσιάσει ένα πολύ σημαντικό και αξιόλογο έργο.

Είχε χρειαστεί η κινητοποίηση όλων των φορέων του Νομού Ιωαννίνων, για την ίδρυση και λειτουργία της πριν μερικά χρόνια. Αυτό λοιπόν που έγινε με τόσο κόπο, μπορεί να πάρει τέλος με μία απλή μελέτη και μια υπογραφή.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει το γεγονός ότι εξετάζεται το κλείσιμο των ΕΜΑΚ, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, όμως υποστηρίζει ότι ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκονται στο επίπεδο Ειδικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε από στελέχη του Π.Σ., για το λόγο αυτό. Σε κάθε περίπτωση, οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και ως εκ τούτου το Υπουργείο δεν έχει καμία ανάμειξη και ενημέρωση.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της, η Επιτροπή θα υποβάλει το πόρισμά της στον Αρχηγό και θα αξιολογηθεί από τα αρμόδια όργανα του Πυροσβεστικού Σώματος. Και μόνον τότε, θα υποβληθεί προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία, σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις μέχρι σήμερα, επέλεξε το δρόμο του διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Το ίδιο θα γίνει και τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ