Προς καθολική καραντίνα τις επόμενες ώρες

giannina vradi

Η έκρηξη κρουσμάτων σε όλη την χώρα και κυρίως ο αριθμός των διασωληνωμένων υποχρεώνει την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεσα και δραστικά μέτρα κάνοντας δεκτή  την εδώ και καιρό εισήγηση των λοιμωξιολόγων για γενικό lockdown στη χώρα.

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει το μεσημέρι της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός και αναμένεται να τεθούν άμεσα σε ισχύ εκτιμάται ότι θα είναι στα πρότυπα της ανοιξιάτικης καραντίνας.

 «Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Όλες οι πληροφορίες που φτάνουν στο φως της δημοσιότητας της τελευταίες ώρες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δρομολογεί την επαναφορά του lockdown σε ολόκληρη τη χώρα από το πρωί της Παρασκευής ή του Σαββάτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ