Προς κατάργηση το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στα Γιάννινα

stratos geniki

Προς κατάργηση οδεύει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στα Ιωάννινα στο πλαίσιο του ανασχεδιασμού που κάνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο σχεδιασμός αυτός δεν έχει γίνει πλήρως γνωστός και ήδη προκαλεί αντιδράσεις σε άλλες περιοχές της χώρας όπου επίσης καταργούνται ΚΕΝ.

Πριν από λίγες ημέρες και στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε πως το ισχύον σύστημα κατάταξης και εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων (Ν/Σ) οπλιτών, εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια βελτιστοποίησης της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), στην εξοικονόμηση πόρων και στην πλήρη αξιοποίηση ανθρωπίνου δυναμικού, μέσων και υποδομών.

Περαιτέρω, το ΥΠΕΘΑ σε συνεργασία με το ΓΕΣ, αξιολογεί τα αποτελέσματα από την μέχρι σήμερα λειτουργία του συστήματος κατάταξης και την επίδρασή του στην οργάνωση και λειτουργία του ΣΞ και βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία βελτιστοποίησης της λειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ικανότητας των ΕΔ.

Το θέμα της κατάργησης του ΚΕΝ Ιωαννίνων έθιξε με γραπτή του ανακοίνωση ο επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» Γρηγόρης Γκίκας.

«Η πιθανή  «απώλεια» του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων από τα Ιωάννινα θα ήταν καταστροφική για τις  επιχειρήσεις του Νομού Ιωαννίνων. Το Κέντρο που σήμερα λειτουργεί στο Πέραμα όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει, αλλά αντιθέτως όλοι οι τοπικοί φορείς και οι βουλευτές οφείλουν να κινηθούν άμεσα , προκειμένου στο νέο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, το Στρατόπεδο Περάματος να αποτελέσει ένα από τα μεγάλα Κέντρα Εκ/σης Νεοσυλλέκτων , που θα υπάρχει στη χώρα», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Γκίκας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ