Προς κατάργηση η Εκκλησιαστική Σχολή Βελλάς

vellas

Tην κραυγή αγωνίας μπροστά στο σχέδιο κατάργησής της όπως αποτυπώθηκε από την Εκκλησιαστική Σχολή Βελλάς μεταφέρουν στη Βουλή η Όλγα Γεροβασίλη και η Μερόπη Τζούφη.

Με την επιστολή γίνεται αναφορά στην μακρά παράδοση της Σχολής, στο έργο  της κατά τη διάρκεια λειτουργίας της αλλά και στη ζωντανή παρουσία της όχι  μόνο στην Ήπειρο αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα και φυσικά στο απρόσφορο  της κατάργησής της.

Αφορμή για τον έντονο προβληματισμό σχετικά με το μέλλον της σχολής αποτελεί το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει σταδιακή κατάργηση της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.

Όπως σημειώνει στην επιστολή της η Σχολή «η κατάργηση θα αποτελέσει καίριο πλήγμα στην εκκλησιαστική εκπαίδευση με δυσμενείς συνέπειες για την διακονία της Ελλάδας. Η Περιφέρεια της Ηπείρου και γενικότερα η Δυτική Ελλάδα και τα Επτάνησα θα χάσουν το μοναδικό εκκλησιαστικό ίδρυμα που υπάρχει στο χώρο και το οποίο εξυπηρετεί τις πνευματικές ανάγκες της περιοχής».

Ότι γκρεμίζεται δύσκολα ανοικοδομείται, σημειώνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή και τονίζεται ότι «θα αποτελούσε εθνικό πλήγμα οι δημόσιες εκκλησιαστικές σχολές να χαθούν από την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ