Προς ιδιώτη οι ΣΜΑ με 25 εκατομμύρια για την επταετία

apori statmoi

Την ανάθεση σε ιδιώτη μέσω ανοιχτού, διεθνούς διαγωνισμού, της λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ετοιμάζει ο ΦΟΔΣΑ Ηπείρου.

Πρόκειται για ένα θέμα που ήδη είχε προκαλέσει αντιδράσεις σε προηγούμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Κι αυτό επειδή προβλεπόταν η ανάθεση της συγκεκριμένης υπηρεσίας για τα επόμενα δέκα χρόνια με προϋπολογισμό που άγγιζε τα 37 εκατομμύρια.

Δήμαρχοι κι εκπρόσωποι Δήμων στη συνεδρίαση εκείνη είχαν υποστηρίξει ότι δεν μπορεί να δρομολογηθεί ένας τόσης μεγάλης χρονικής διάρκειας διαγωνισμός, που δεσμεύει την παρούσα αλλά και την επόμενη δημοτική περίοδο.

Είχαν ζητήσει λοιπόν την αλλαγή των όρων τόσο ως προς τον χρόνο όσο και προς τον προϋπολογισμό.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ εισηγείται διαγωνισμό για τα επόμενα επτά έτη με δυνατότητα παράτασης για τρία ακόμη και με προϋπολογισμό 25 εκατομμύρια ευρώ και με δικαίωμα προαίρεσης τα 37 εκατομμύρια.

Οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης αναφέρονται σε οκτώ και συγκεκριμένα της Ζίτσας, του Γεωργίου Καραϊσκάκη, του Μετσόβου, του Πωγωνίου, της Ηγουμενίτσας, της Πρέβεζας, της Άρτας και των Ιωαννίνων.

Το κόστος της ετήσιας λειτουργίας έχει υπολογιστεί από την διοίκηση του ΦΟΔΣΑ στα τρία σχεδόν εκατομμύρια και με βάση αυτή την εκτίμηση προχωρά στον διαγωνισμό.

Η συνεδρίαση –αν και μέσω τηλεδιάσκεψης- αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς είναι άγνωστο αν θα συναινέσουν όλοι οι Δήμοι με το χρόνο που προτείνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ