Προς εξάμηνη παράταση η Επιστρεπτέα Προκαταβολή

epistreptea-prokatavoli

Εξάμηνη παράταση για την επιστρεπτέα προκαταβολή και τις πάγιες δαπάνες αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του προϋπολογισμού του 2022.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει επιπλέον στήριξη στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες με παράταση 6 μηνών έως τα τέλη Ιουνίου 2022, στην αποπληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής συνολικού ύψους 3,3 δισ. ευρώ και στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών λόγω της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον.

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα εξειδικεύει τη μεθοδολογία υπολογισμού της ενίσχυσης που έλαβαν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες την περίοδο της πανδημίας, δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η διασταύρωση των στοιχείων με την ΕΡΓΑΝΗ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι επιχειρήσεις τήρησαν τη ρήτρα περί διατήρησης των θέσεων εργασίας, ενώ η ΑΑΔΕ δεν έχει ακόμα ξεκινήσει τη διαδικασία εκκαθάρισης των ποσών που θα πρέπει να επιστρέψουν στο κράτος περίπου 700.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ