Προς δυναμικές κινητοποιήσεις για το κλείσιμο του ΙΚΑ

paramithiaΈτοιμος να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις είναι ο Δήμος Παραμυθιάς, προκειμένου να αποτρέψει το κλείσιμο του ΙΚΑ. Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, στις έξι το απόγευμα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση που έχει ληφθεί από τον διοικητή του ΙΚΑ το υποκατάστημα θα πρέπει να κλείσει την 1η Φεβρουαρίου και να μεταφερθεί στην Ηγουμενίτσα.

Σε ανακοίνωσή της η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη,τονίζει πως το τελευταίο διάστημα ο Δήμος δέχεται μια άγρια επίθεση από την Κεντρική Κρατική Εξουσία με το κλείσιμο και τη συγχώνευση σημαντικών δημόσιων υπηρεσιών ξεκινώντας από το Εσπερινό Γυμνάσιο Παραμυθιάς, τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία και συνεχίζεται, όπως φαίνεται με το κλείσιμο του Παραρτήματος ΙΚΑ Παραμυθιάς.

Ο εξορθολογισμός των δημόσιων υπηρεσιών στα πλαίσια της οικονομίας στη σημερινή συγκυρία μπορεί να είναι απαραίτητος, όχι όμως ισοπεδωτικός επί δικαίων και αδίκων χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το ανάγλυφο της περιοχής, η γεωγραφική θέση, η απόσταση, το οδικό δίκτυο, η τακτική συγκοινωνία, με συνέπεια την αφάνταστη ταλαιπωρία των δημοτών, την οικονομική επιβάρυνση, το χάσιμο πολύτιμου χρόνου από την εργασία τους, την ερήμωση της πόλης και της υπαίθρου γενικότερα.

Ο Δήμος Σουλίου διαμαρτύρεται έντονα για το κλείσιμο αυτών των απαραίτητων για τους δημότες υπηρεσιών. Φαίνεται ότι η διεκδίκηση των αυτονόητων με έγγραφα και παραστάσεις στα υπουργεία δεν αρκούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ