Προς δημοπράτηση η διευθέτηση ρεμάτων στην Τύργια

tirgia plimmira

Ξεκινά άμεσα η διαδικασία δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης και διευθέτησης των ρεμάτων στην Τύργια του Δήμου Ζηρού μετά τον καθορισμό της προσωρινής τιμής μονάδας για τις απαλλοτριώσεις η οποία εκδικάστηκε στο Μονομελές Εφετείο Ιωαννίνων. “Προσωπικά είχα μεγάλη αγωνία για τη συνεδρίαση αυτή.

Οι ιδιοκτήτες και κάτοικοι της Τύργιας βλέποντας την κρισιμότητα και το επείγον του έργου που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ συμφώνησαν άπαντες και τους ευχαριστώ πολύ γιαυτό” αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής χαρακτηρίζοντας το έργο ίσως το κρισιμότερο για όλο τον Δήμο.

Σημειώνεται ότι το έργο αφορά στη διευθέτηση – οριοθέτηση ρεμάτων και εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “΄Ηπειρος”.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα γίνει διευθέτηση –οριοθέτηση ρεμάτων σε μήκος 1.488 μέτρων, η συνολική δαπάνη θα ξεπεράσει τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα επιλύσει ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σε κάθε δυνατή βροχόπτωση η περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ