Προς δημοπράτηση η ανάπλαση της Κυανής Ακτής

KYANHΕντός του Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην Κυανή Ακτή Πρέβεζας, όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Κατσιπανέλη.

Η μελέτη και η δημοπράτηση του έργου με προϋπολογισμό 3,6 εκατομμύρια έγινε από τον ΕΟΤ, ο οποίος έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Πρέβεζας ενώ οι πιστώσεις προέρχονται από το ΕΣΠΑ.

Η ολοκλήρωση του έργου θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων ενώ θα βελτιώσει και την θέση της Πρέβεζας στην τουριστική αγορά.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι η περιοχή αυτή αποτελεί μια από τις ομορφότερες και πλουσιότερες σε τουριστικούς πόρους περιοχές της χώρας με ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά η οποία προσφέρεται κύρια για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού ενώ θα συμβάλλει στην εξοικείωση των πολιτών με το φυσικό περιβάλλον.

Μεταξύ των άλλων οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν είναι:

1. Δημιουργία χώρων στάθμευσης δυναμικότητας 71 θέσεων αυτοκινήτων και 97 μοτοσικλετών και ποδηλάτων.

2. Δημιουργία πεζοδρόμων μήκους 1.310 μ. και πλάτους 2 μ.

3. Κατασκευή του δρόμου πρόσβασης προς το Κάστρο.

4. Κατασκευή υπαίθριων καθιστικών από βάση μπετονένια και επένδυση με ξυλεία Ιρόκο.

5. Προμήθεια και τοποθέτηση ξύλινων καθιστικών.

6. Τοποθέτηση περιπτέρου ή ξύλινου κιόσκι στην Β.Α. πλευρά του χώρου στάθμευσης.

7. Ηλεκτροφωτισμός του χώρου.

8. Φύτευση του χώρου.

Το δεύτερο τμήμα ορίζεται ανατολικά από το χώρο στάθμευσης , βόρεια από την δημοτική οδό που συνδέει την Πρέβεζα με τον Παντοκράτορα και νότια με την θάλασσα. Η έκταση του τμήματος β είναι περίπου 80 στρέμματα. Οι εργασίες οι οποίες θα γίνουν είναι:

1.Είσοδος: Θα διαμορφωθούν δύο είσοδοι που θα σηματοδοτηθούν με ξύλινες πέργκολες κατάλληλες πλακοστρώσεις και φωτισμό.

2. Διαμόρφωση προβόλων. Οι υπάρχοντες πρόβολοι προβλέπεται να γίνουν προσβάσιμοι και επισκέψιμοι στο κοινό. Θα επενδυθούν με δάπεδο ξυλείας τύπου και θα τοποθετηθούν ξύλινα καθιστικά και ιστοί φωτισμού και φωτιστικών σωμάτων.

3. Προμήθεια και τοποθέτηση ξύλινων καθιστικών σε όλη την έκταση.

4. Δημιουργία χώρου παιδικής χαράς.

5. Δημιουργία πεζοδρόμων περιπάτου και πρόσβασης σε διαμορφωμένες εγκαταστάσεις (αποδυτήρια , χώρου ανάπαυσης, παιδική χαρά κ.λ.π ) που θα εκτείνονται σε μήκος 2.150 μ. και θα καλύπτουν επιφάνεια 11.501,15 τ.μ.

6. Δημιουργία ποδηλατόδρομου κατά μήκος της οδού προς Παντοκράτορα πλάτους 2,00 μ.

7. Τοποθέτηση ακτοδρόμων από ξυλεία πλάτους 2,00 μ.

8. Τοποθέτηση κατά μήκος της παραλίας ομπρελών με ξύλινη βάση και καλαμένια επικάλυψη για την εξυπηρέτηση των λουομένων.

9. Αποδυτήρια: Πρόκειται για ημιυπόγειες κατασκευές τα οποία κατανέμονται σε δύο τύπους. 10. Ηλεκτροφωτισμός όλου του χώρου.

11. Φύτευση όλου του χώρου .

Πρόκειται για δύο συγκροτήματα το ένα των 24 αποδυτηρίων και το άλλο των 8 αποδυτηρίων. Σε αυτά περιλαμβάνονται ντους, χώροι ερμαριων, w.c. ανδρών και γυναικών και ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.
Τέλος το τρίτο τμήμα αφορά τον δρόμο ο οποίος συνδέει το τμήμα Α και το Τμήμα Β , ο οποίος θα πλακοστρωθεί και ηλεκτροφωτιστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ