Προς δίμηνη παράταση η επιδότηση στα καύσιμα

kausima

Στα ύψη η τιμή της αμόλυβδης, βαδίζει ολοταχώς προς τα τρία ευρώ το λίτρο, χωρίς καμιά ένδειξη αποκλιμάκωσης, και καίει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Το ζήτημα απασχολεί την κυβέρνηση, που διευρύνει τα κριτήρια για την ανακούφιση του οικογενειακού προϋπολογισμού, ενώ οι πρώτοι έλεγχοι έδειξαν μεγάλη παραβατικότητα, στα πρατήρια καυσίμων.

Οι υψηλές τιμές φέρνουν και παράταση για ένα δίμηνο της επιδότησης για την βενζίνη μέσω του Fuel Pass. Οι σχετικές ανακοινώσεις για την στήριξη των καταναλωτών αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου είναι: η αύξηση του ορίου εισοδήματος προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων αλλά και η αύξηση του ποσού της επιδότησης.

Στο μεταξύ όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στον ΑΝΤ1 θα υπάρξει και νέα παρέμβαση για τα καύσιμα, «αλλά αυτή θα ανακοινωθεί όταν θα είναι ξεκάθαρο το δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει».

Την ίδια ώρα η μέση τιμή της αμόλυβδης αναρριχήθηκε για πρώτη φορά πάνω από τα 2,4 ευρώ ανά λίτρο καταγράφοντας άνοδο μέσα σε ένα μήνα κοντά στο 10%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ