Προς αξιολόγηση τα σχέδια αγελαδοτρόφων

XORAFIΣτις επόμενες «ομάδες» υποψηφίων επενδυτών προχωρά σταδιακά από την επόμενη εβδομάδα η διαδικασία αξιολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης. Μετά την εξέταση των φακέλων των πρώην καπνοπαραγωγών και των πτηνοτρόφων, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει θέσει ως επόμενη προτεραιότητα τους αγελαδοτρόφους, για τους οποίους είχαμε γράψει ότι υπάρχει ξεχωριστό κονδύλι ύψους περίπου 18 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εκσυγχρονίσουν τις μονάδες τους.

Τελευταίοι φάκελοι Σχεδίων Βελτίωσης προς εξέταση θα μείνουν όσοι έχουν επενδυτικά σχέδια φυτικής παραγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο καλοκαίρι θα ακολουθήσει η εξέταση των φακέλων Σχεδίων Βελτίωσης ζωικής παραγωγής και τελευταίοι θα μείνουν όσοι έχουν επενδυτικά σχέδια φυτικής παραγωγής.

Προς το παρόν, η διαδικασία κυλά ομαλά, χωρίς προβλήματα και περικοπές στα επενδυτικά σχέδια, διότι είμαστε ακόμα στην… αρχή.

Τα δύσκολα έρχονται και ο πρώτος «σκόπελος» που θα συναντήσουν οι αξιολογητές είναι τα φωτοβολταϊκά, ενώ είναι γνωστό ότι κάθε φορά τα Σχέδια Ζωικής Παραγωγής παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα από όλα τα άλλα, λόγω της περιπλοκότητας των επιλέξιμων δράσεων και των επιπλέον δικαιολογητικών που ζητούνται, με… κορυφαίο την άδεια της σταυλικής εγκατάστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ