Προς αναζήτηση λύσης για την ύδρευση της Πέρδικας

lolos petsas

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος με κύριο θέμα συζήτησης την εξεύρεση χρηματοδότησης για το έργο «Αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου υδροδότησης των οικισμών Πέρδικας – Αρίλλα Δήμου Ηγουμενίτσας».

Σημειώνεται ότι τα προβλήματα ύδρευσης στις συγκεκριμένες περιοχές είναι ιδιαίτερα σοβαρά, ιδίως τους θερινούς μήνες όπου είναι αυξημένη και η τουριστική κίνηση.

Από τον Δήμο έχουν εκπονηθεί μελέτες όμως απαιτείται  ποσό της τάξης των τεσσάρων εκατομμυρίων περίπου για την κατασκευή των έργων που δώσουν οριστική λύση στα προβλήματα.

Στη συνάντηση τέθηκε επίσης και η πορεία των προτάσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και άλλα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (O.T.A.) α’ βαθμού.

Ο κ. Υπουργός δεσμεύθηκε να θέσει σε άμεση προτεραιότητα το θέμα της απρόσκοπτης υδροδότησης των κατοίκων της Κοινότητας Πέρδικας όπως επίσης και τις προτάσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας για αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων και υλοποίηση αγροτικής οδοποιίας.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για τη θετική προσέγγιση των θεμάτων δήλωσε πως αναμένει άμεσα οι δεσμεύσεις του να γίνουν πράξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ