Προορισμός και για σχολικές εκδρομές ο Νομός Ιωαννίνων

ioannina kentro panoramiki

Αγαπημένο προορισμό και για τις σχολικές εκδρομές αναμένεται να αποτελέσει και φέτος ο Νομός Ιωαννίνων.

Στη δημοφιλία του προορισμού για εκπαιδευτικές εκδρομές έχουν συμβάλει μια σειρά από παράγοντες, όπως είναι η εύκολη προσβασιμότητα, η πλούσια ιστορία της περιοχής, τα σπουδαία μουσεία, τα διεθνώς αναγνωρισμένα μνημεία, το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον κ.ά.

Παράλληλα, η περιοχή μας διαθέτει σύγχρονες ξενοδοχειακές υποδομές, φημισμένη τοπική κουζίνα, ενημερωμένη αγορά και πληθώρα επιλογών για νυχτερινή διασκέδαση. Να σημειωθεί πως τα ξενοδοχεία της Ηπείρου κατέκτησαν την υψηλότερη θέση ικανοποίησης και για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ.

Οι επισκέπτες της περιοχής έδωσαν άριστα στα καταλύματα με τον δείκτη ικανοποίησης να ανέρχεται στο 90,5% και να είναι ο υψηλότερος μεταξύ των περιφερειών της χώρας, ενώ τους έδωσαν την υψηλότερη θέση και στα κριτήρια της τοποθεσίας, της εξυπηρέτησης και του δωματίου.

Η ΕΞΝΙ επισημαίνει πως συνεχίζονται οι ενέργειες για την προσέλκυση μαθητών από νέες αγορές (π.χ. Κύπρος και Αλβανία), αναγνωρίζοντας τη σημασία της τουριστικής κίνησης για την τοπική οικονομία. Παράλληλα, αναμένεται η έναρξη της άγονης αεροπορικής σύνδεσης ώστε να μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή μας σχολικές εκδρομές από την Κρήτη και τα κοντινά σε αυτήν Δωδεκάνησα. Μεγάλης σημασίας είναι και οι εκπαιδευτικές εκδρομές που διοργανώνονται από πανεπιστήμια και κολέγια.

Παρά ταύτα, παραμένει μεγάλος ο προβληματισμός για το ενεργειακό κόστος, τον πληθωρισμό, το κόστος των καυσίμων και των διοδίων. Όλα τα παραπάνω αποτελούν μεγάλο εμπόδιο για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών, με την ΕΞΝΙ να ζητά από την κυβέρνηση να λάβει επαρκή μέτρα στήριξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ