Πρόωρες εκλογές ή νέος πρωθυπουργός

eklogesΣε ένα τσουνάμι ζει τις τελευταίες ώρες η Ελλάδα, με τις πολιτικές εξελίξεις να είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες. Τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο και οι φωνές για παραίτηση του Πρωθυπουργού πληθαίνουν, μετά την επιλογή του να οδηγήσει τη χώρα σε ένα δημοψήφισμα με άγνωστες συνέπειες.

Τα σενάρια άρχισαν να φουντώνουν μετά την δήλωση ανεξαρτητοποίησης της Μιλένας Αποστολάκη.

Αν παραιτηθούν και άλλοι βουλευτές και το κυβερνών κόμμα χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τότε δεν είναι βέβαιο ότι θα φτάσουμε την Παρασκευή στην ψήφο εμπιστοσύνης, αφού δεν θα μπορέσει να την λάβει.

Αν όμως η κυβέρνηση παραμείνει με 152 βουλευτές και δεν γίνουν άλλες κινήσεις, μπορεί και τις επόμενες ώρες να έχουμε παραίτηση του κ. Παπανδρέου, σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και εκλογή νέου πρωθυπουργού της ίδιας κυβέρνησης.

Ανοιχτό βεβαίως είναι και το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Η κυβέρνηση Παπανδρέου παραιτείται και προκηρύσσονται εκλογές.

Ένα άλλο σενάριο, είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, να θέσει τους πάντες προ των ευθυνών τους, να συγκροτηθεί κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας η οποία θα επικυρώσει την συμφωνία και θα οδηγήσει στην συνέχεια την χώρα σε εκλογές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ