Προμήθειες, μάσκες και άρωμα σκανδάλου…

Είκοσι Ευρώ (20€) ανά τεμάχιο, την υψηλότερη που έχει καταγραφεί πανελλαδικά, επιχείρησε να κατακυρώσει με απόφασή του για την προμήθεια μασκών υψηλής προστασίας «FFPP-3» ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Τελικά η προμήθεια ακυρώθηκε ωστόσο είχαν προηγηθεί καταγγελίες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σε τοπικό επίπεδο, ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας «πετάει το γάντι» κάνοντας λόγο για άρωμα σκανδάλου στην υπόθεση.

Όπως τονίζει, «πέρα από το γεγονός, ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ έχει ως αποτέλεσμα οι Υγειονομικές Μονάδες της 6ης ΥΠΕ να προμηθεύονται μάσκες υψηλής προστασίας FFP-3 με την υψηλότερη τιμή πανελλαδικά, προβληματισμό προκαλεί, εάν αληθεύει, η φημολογία περί συγγενικών σχέσεων του ευρύτερου οικογενειακού και κοινωνικού κύκλου του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ με την ιδιοκτησία της εταιρείας στην οποία ανατέθηκε η προμήθεια, γεγονός που αν ισχύει δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τους όρους του διαγωνισμού και του τελικού του αποτελέσματος».

Εν τέλει, η επιχειρούμενη προμήθεια «εντελώς τυχαία» μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας ακυρώθηκε με νέα απόφαση του Διοικητή την 8η Απριλίου (Αριθμός Πρωτοκόλλου 3819, ΑΔΑ: Ψ3ΨΛ469ΗΔΜ-ΝΚΘ). Όμως, ο λόγος απόφασης της ακύρωσης της προμήθειας με την προκλητικά υψηλή τιμή των 20€ ανά τεμάχιο, δεν ήταν η τιμή πώλησης, αλλά η αδυναμία του προμηθευτή να προμηθεύσει τις απαιτούμενες ποσότητες. Με άλλα λόγια, αν ο προμηθευτής ήταν σε θέση να προχωρήσει την προμήθεια, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ θα επιβάρυνε τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας, άρα τους πολίτες, με 20€ τη μάσκα.

«Το ηθικό ζήτημα για τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τον προϊστάμενό του, τον κ. Κικίλια είναι κορυφαίο και παραμένει αναπάντητο. Είναι ανεπίτρεπτο, όταν οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας να δίνουν ακόμη και τη ζωή τους, ώστε να βοηθήσουν συνανθρώπους, κάποιοι να πλουτίζουν ποντάροντας σε «κατεπείγουσες» διαδικασίες και σε κάθε είδους συγγένειες.

Ο κ. Κικίλιας θεωρεί στα όρια του «φυσιολογικού» την τιμή προμήθειας 20€ ανά μάσκα από την 6η ΥΠΕ, όταν αποτελεί την υψηλότερη τιμή πανελλαδικά; Αν δεν τη θεωρεί «φυσιολογική», είναι με άλλα λόγια υψηλή, σκοπεύει να ξεκινήσει κάποια διαδικασία ελέγχου ως προς την απόφαση που έλαβε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ;», καταλήγει ο κ. Μπάρκας.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ