Προληπτική ιατρική στα σχολεία του Δήμου Ζίτσας

proliptiki iatriki

Επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Ζίτσας πραγματοποιεί την εβδομάδα που διανύουμε η κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Από τη Δευτέρα (17-10-2022) έως την Παρασκευή (21-10-2022) περισσότεροι από 200 μαθητές των δημοτικών σχολείων υποβάλλονται σε προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους από οδοντιάτρους, μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. 

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ζίτσας στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που υλοποιεί με στόχο την πρόληψη και ευαισθητοποίηση των πολιτών, όλων των ηλικιών σε θέματα υγείας.

«Ευχαριστούμε πολύ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τους εθελοντές γιατρούς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Κέντρου Κοινότητας και με τη συνδρομή τους υλοποιούμε ουσιαστικές παρεμβάσεις στον τομέα  της πρόληψης ειδικά στα παιδιά», αναφέρει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χριστίνα Παπαδημητρίου επισημαίνοντας πως «ο Δήμος Ζίτσας   στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, όπως είναι η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας των δημοτών, επιδιώκει τέτοιες συνέργειες». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ