Προκλητικοί ισχυρισμοί…

«Πρέπει οι 2 χώρες να συζητήσουν τα ιστορικά γεγονότα που διδάσκονται στα βιβλία, για να αλλάξουν οι διαστρεβλώσεις, όπως ακριβώς έκανε η Τουρκία που ανάγκασε την Ελλάδα να αλλάξει τα βιβλία της ιστορίας που αναφέρονταν στην Μικρά Ασία και όλα τα εδάφη από τη Σμύρνη μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

Πρέπει να ξαναγραφτεί η ιστορία, πρέπει να παραδεχθούν το ρόλο των Αρβανιτών στην Ελληνική Επανάσταση γιατί διαφορετικά θα έχουμε εκμετάλλευση από εθνικιστικούς κύκλους και θα συμβαίνουν αυτά που συνέβησαν στους Βουλιαράτες. (…) Εμείς οι Αλβανοί ως αρχαίος λαός που ζούμε στα δικά μας εδάφη, έχουμε φανεί πιο φιλικά απ’ ότι θα έπρεπε, ακόμα και σε όσους ήρθαν εδώ, τους Σλάβους και τους Πελασγούς.»

  • Τα παραπάνω ανέφερε ο Λαέρτης Βασιλείου, μιλώντας σε εκπομπή Αλβανικού καναλιού στην διάρκεια της οποίας συνεχάρη τις ειδικές δυνάμεις που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Ο Λαέρτης Βασιλείου με Ελληνίδα μητέρα και Αλβανό πατέρα, κάνει καριέρα στην Ελλάδα… Με τις δηλώσεις του, πρόσθεσε μία ακόμη φωνή –την δική του- στις ακραίες που διατυπώνονται εδώ και μέρες και από την μία και από την άλλη πλευρά των συνόρων. Στο μάθημα της ιστορίας παίρνει κάτω από το μηδέν.. Στην υποκριτική τα καταφέρνει ελαφρώς καλύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ