Προκαταρκτική και ΕΔΕ για τον ξυλοδαρμό μαθητή στην Άρτα

sxoleio t

Προκαταρκτική εξέταση έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία μετά τις καταγγελίες για τον άγριο ξυλοδαρμό 15χρονου μαθητή σε σχολική μονάδα της Άρτας.

Ο ξυλοδαρμός έγινε την ώρα του διαλείμματος, λίγο πριν την διακοπή των μαθημάτων για τις ημέρες του Πάσχα αλλά καταγγέλθηκε από τον πατέρα του 15χρονου στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha την Μεγάλη Πέμπτη και ενώ ο μαθητής νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων.

Το παιδί ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητή του και αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Άρτας. Στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητο και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων όπου η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται.

Αμέσως μετά την καταγγελία από το Υπουργείο Παιδείας διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση ώστε να διαλευκανθούν οι συνθήκες τραυματισμού εντός του σχολικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη η προκαταρκτική με την Αστυνομία να έχει λάβει ήδη καταθέσεις από τον μαθητή και τον πατέρα του ενώ έχουν γίνει όλες οι παραγγελίες για να ζητηθούν τα στοιχεία από το Νοσοκομείο και την ιατροδικαστική υπηρεσία.

Μόλις η προκαταρκτική ολοκληρωθεί, ο φάκελος θα αποσταλεί στην Εισαγγελία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ