Προϊόντα ΠΟΠ με εισαγόμενο γάλα!

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων την κατάσταση στο πρωτογενή τομέα, επισημαίνοντας ότι συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των αγροτών.

Η Ένωση Αγροτών Ιωαννίνων επισημαίνει την ανάγκη καθιέρωσης αυστηρών ελέγχων στις αθρόες εισαγωγές γάλακτος και άλλων αγροτικών προιόντων.

Σημειώνει ότι αποτέλεσμα αυτών είναι η δραματική μείωση στις τιμές του γάλακτος, γεγονός που καθιστά απαγορευτική πλέον την συντήρηση της κτηνοτροφίας.

Ειδικότερα στον τομέα του αιγοπρόβειου γάλακτος, τονίζει ότι πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα οι ληφθείσες  αποφάσεις, διότι η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και έχει πάρει χαρακτηριστικά χιονοστιβάδας, δεδομένου του ότι πέραν της βύθισης των τιμών στα χαμηλότερα ιστορικά επίπεδα το εισαγόμενο γάλα χρησιμοποιείται για την παραγωγή ΠΟΠ προϊόντων με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας αυτών.

«Είναι καιρός η Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της αλλά και να εφαρμόσει τις αποφάσεις οι οποίες έχουν ληφθεί και παραμένουν ανενεργές στα συρτάρια των Υπουργείων, πριν να είναι αργά, διότι η ανοχή και η αντοχή του αγροτικού κόσμου έχει εξαντληθεί», επισημαίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ