Προίκα ένα εκατ. και 42 θέσεις καθηγητών

Νόμος του κράτους έγινε πλέον το σχέδιο ενοποίησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου, καθώς ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής.

Μετά από τεκμηριωμένα αιτήματα των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Ιόνιου Πανεπιστημίου, του ΤΕΙ Ηπείρου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, ανακοίνωσε την ενίσχυση των δύο νέων Ιδρυμάτων με επιπλέον θέσεις καθηγητών κι πρόσθετη χρηματοδότηση.

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις», ο Υπουργός Κώστας Γαβρόγλου μίλησε για «ένα πρωτόγνωρο μεταρρυθμιστικό εγχείρημα που έχει την καθολική σχεδόν συναίνεση όλων των άμεσα εμπλεκομένων φορέων» και ανακοίνωσε:

Για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τη δημιουργία 42 νέων θέσεων καθηγητών που θα κατανεμηθούν σε τρία χρόνια (2018-2019-2020) και πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για τον εργαστηριακό εξοπλισμό και την ενίσχυση των υποδομών φοιτητικής μέριμνας.

«Είχαμε υποσχεθεί ως Κυβέρνηση, όταν αρχίσαμε αυτή τη διαδικασία, ότι κάθε φορά που θα ψηφίζεται ένα νομοσχέδιο, εμείς θα δεσμευθούμε για τον αριθμό θέσεων και για την πρόσθετη χρηματοδότηση που θα δίνουμε», ανέφερε ο Υπουργός και συμπλήρωσε:

«Είναι πεντακάθαρη αυτή η δέσμευσή μας και θα υλοποιηθεί. Ευχαριστώ τις πρυτανικές αρχές που μας έδωσαν πολύ τεκμηριωμένες προτάσεις, γιατί πρέπει να είναι σαφές ότι δεν δεσμευόμαστε σε ό,τι μας ζητούν, αλλά δεσμευόμαστε όταν υπάρχει μια σοβαρή τεκμηρίωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ