Με αποχωρήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και συναίνεση το πρόγραμμα έργων για το 2015

DS2 17 9 14

DS2 17 9 14Προσαρμοσμένο στη δύσκολη εποχή που διανύει η χώρα και η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το πρόγραμμα έργων του Δήμου Ιωαννιτών για το 2015. Το πρόγραμμα, με προυπολογισμό 16,5 εκατομμύρια ευρώ, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης επέλεξε να απέχει, γεγονός που σχολιάστηκε με οξύτητα από τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας συνέδεσε την αποχώρηση της παράταξής του με τη θέση που είχε εκφράσει κατά την έναρξη της θητείας του συμβουλίου, ότι υπάρχει ασυμβίβαστο για τον αντιδήμαρχο έργων Γιάννη Λιόντο.

«Η παράταξή μας έχει από καιρό τονίσει ότι η συμμετοχή του εισηγητή είναι παράνομη. Δεν θελήσαμε να προχωρήσουμε περισσότερο θεωρώντας ότι θα υπήρξε αντίδραση από τον ίδιο ή την δημοτική αρχή» ανέφερε ο κ. Γκόντας για να καταλήξει σημειώνοντας ότι «επιφυλασσόμεθα να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια».

Ο δήμαρχος αντέδρασε έντονα, ειδικά μετά από μία έντονη συζήτηση που είχε προηγηθεί, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι είναι συνεχείς οι ενέργειες της μείζονος αντιπολίτευσης που αποσκοπούν στην παρακώληση του έργου της δημοτικής αρχής.

«Τέτοιες αντιλήψεις δεν θα περάσουν», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.

Η συζήτηση για το πρόγραμμα έργων συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους και σε κλίμα συναίνεσης. Θετική ψήφο έδωσε τόσο η παράταξη του Λάζαρου Νάτση όσο και του Άρη Μπαρτζώκα.

Βασικός εισηγητής ο αντιδήμαρχος έργων Γιάννης Λιόντος, ο οποίος χαρακτήρισε το πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δεκάδες έργα με διάφορες πηγές χρηματοδότησης όπως τα ευρωπαϊκά Προγράμματα, ΣΑΤΑ, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ προβλέπεται και χρηματοδότηση έργων από ίδιους πόρους.

Στο πρόγραμμα έργων του 2015 αποτυπώνεται το νοικοκύρεμα στα οικονομικά του Δήμου, αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, όπως και οι υψηλές επιδόσεις του Δήμου στο ΕΣΠΑ, καθώς και την επόμενη χρονιά θα πρέπει να απορροφηθούν περίπου οκτώ εκατομμύρια από συνεχιζόμενα έργα που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα.

Το τεχνικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει μικρά έργα τα οποία αυτή τη φορά έχουν ομαδοποιηθεί με στόχο να επιτευχθούν μεγαλύτερες εκπτώσεις και καλύτερα αποτελέσματα.

Κατά τη νέα χρονιά, μεταξύ των άλλων, θα διατεθούν 350 χιλιάδες ευρώ για τη βελτίωση των παιδικών χαρών.

Για συντηρήσεις και παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες θα διατεθούν 400 χιλιάδες ευρώ, ενώ 150 χιλιάδες θα διατεθούν για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ