Προφυλακιστέοι και οι πέντε για τα 26,6 κιλά κοκαΐνης

Το δρόμο προς τις φυλακές πήραν και οι πέντε που είχαν συλληφθεί για την διακίνηση μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης στην Πρέβεζα. Αρχικά απολογήθηκαν οι δύο Ιταλοί οι οποίοι προφυλακίστηκαν και σήμερα πήραν σειρά οι δύο Σέρβοι κι ένας Έλληνας. Και οι τρεις, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν προφυλακιστέοι κι αναμένεται να οδηγηθούν στις φυλακές Λάρισας και Ναυπλίου. Και οι πέντε, μέλη του ίδιου κυκλώματος, είχαν συλληφθεί την προηγούμενη Δευτέρα, μετά από έφοδο που πραγματοποίησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σε σπίτια αλλά και σε εργοστάσιο ανακύκλωσης, στην ΒΙΠΕ.

Τα 26 κιλά και 667 γραμμάρια κοκαΐνης βρέθηκαν σε 24 δέματα που ήταν σε μία τσάντα. Το εργοστάσιο, το οποίο λειτουργεί σε πυρετώδεις ρυθμούς όλο το 24ωρο, εμφανίζεται ότι είναι ιδιοκτησίας τριών Ιταλών. Στην υπόθεση της κοκαΐνης όμως εμπλέκεται 51χρονος Ιταλός, που τυπικά δεν έχει ιδιοκτησιακή σχέση, όμως εμφανίζεται στο καταστατικό της επιχείρησης σαν σύμβουλος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 51χρονος συντόνιζε οτιδήποτε συνέβαινε στο εργοστάσιο και μαζί με τον 47χρονο Σέρβο που συνελήφθη φέρονται από την αστυνομία να κανόνιζαν όλες τις αγοραπωλησίες των ναρκωτικών που είχαν προορισμό τα νυχτερινά κέντρα και τις πλούσιες συνοικίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ο 57χρονος Σέρβος  εμφανίζεται ότι ήταν «δεξί χέρι» του αρχηγού και τον ακολουθούσε σαν σκιά του. Τον ίδιο ρόλο είχε και ένας 44χρονος Ιταλός που έμενε μαζί με τον 51χρονο Ιταλό, ενώ ο 47χρονος Έλληνας κατηγορείται πως βοηθούσε στην αποθήκευση των ναρκωτικών ως εργαζόμενος στο εργοστάσιο.

Τα εννέα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν βρίσκονται στο μικροσκόπιο της δίωξης ναρκωτικών για να βρεθούν οι «επαφές» των δύο υποθέσεων κοκαΐνης καθώς πιστεύεται πως είναι το ίδιο κύκλωμα τα μέλη του οποίου εξακολουθούν να διοχετεύουν μεγάλες ποσότητες στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ