Προφυλακίστηκε ο 54χρονος με την κατηγορία της αρχαιοκαπηλίας

EKKLHSIA KOYKOYLI

EKKLHSIA KOYKOYLIΠροφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 54χρονος από την Αμφιλοχία, ο οποίος συνελήφθη μετά από ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας, στο Βίκο Ζαγορίου κι ενώ νωρίτερα είχε προσπαθήσει να διαρρήξει το μοναστήρι του Αγίου Μηνά στο Μονοδέντρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 54χρονος απολογήθηκε με υπόμνημα. Αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Στόχος ήταν το παγκάρι της εκκλησίας.

 

Όμως το επιχείρημα αυτό δεν έπεισε τις ανακριτικές αρχές οι οποίες είχαν στη διάθεσή τους κι άλλα στοιχεία από την αστυνομική έρευνα.

Έτσι αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του 54χρονου, ο οποίος έχει καταδικαστεί και στο παρελθόν για κλοπές εκκλησιών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι θεωρείται πως έχει εμπλοκή και σε άλλες κλοπές που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες στο Νομό Ιωαννίνων και σε μοναστήρια της περιοχής. Ήδη έχει αποσταλεί γενετικό υλικό στα ειδικά εργαστήρια προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση.

Συνήγορος υπεράσπισής του είναι η κ. Ελένη Δρόσου.

Ο 54χρονος, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης πάρκαρε με το αυτοκίνητό του στο προαύλιο του Αγίου Μηνά στο Μονοδέντρι.

Έβγαλε το λοστό κι επιχειρούσε να σπάσει την πόρτα της εκκλησίας. Τα δυνατά χτυπήματα όμως ξεσήκωσαν τους κατοίκους κι έτσι έγινε αντιληπτός.

Αμέσως κινήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά ο 54χρονος κατάφερε να διαφύγει και γνωρίζοντας τους δρόμους της περιοχής κινήθηκε προς τη χαράδρα του Βίκου.

Το μεσημέρι όμως της επόμενης ημέρας συνελήφθη στο Βίκο Ζαγορίου.

Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα της υπόθεσης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ